Artiklar‎ > ‎Artikelsida‎ > ‎

Att ge godis

skickad 15 sep. 2010 05:29 av Monika Andersson   [ uppdaterad 2 okt. 2010 04:33 ]

Det är inte godiset i sig som avgör om hästen blir påstridig , utan det beror enbart på hur du ger det !Eftersom mat är en av de livsnödvändiga sakerna för en häst är det ett område där de gärna vill dominera .

Här kommer lite bilder på olika hästar som får godis.

De första två bilderna visar mycket tydligt hästar som uppfattar den som ger godiset som ranghög./ dominant.De står utanför människans privata område och sträcker sig respektfullt fram till godiset som erbjuds.De håller huvud och hals sänkt.Dessa hästar har inga som helst tankar på att uppfatta dig som ranglåg bara för att de får godis.


Nästa bild  visar en häst där det INTE är rätt läge att ge godis just nu.

Han är absolut inte agressiv men på väg in i människans privata område och med högt hållet huvud och hals.Här KAN det finnas en tendens att börja förse sig själv.

Fuxen är ännu inte " torr bakom öronen" och har som alla unga individer lite problem att komma ihåg var alla gränser finns. De måste ofta repeteras.Han uppfattar fortfarande personen som ledare men behöver en markering av vad som är människans område och hur man närmar sig med respekt.

Hunden väntar också i hopp om eventuell utdelning .

Självklart ger du inte heller godis till en häst som med tätt bakåtstrukna öron försöker att skrämma dig till att ge ifrån dig godiset.Comments