Artiklar‎ > ‎Artikelsida‎ > ‎

Att lära sig kan ta tid!

skickad 15 sep. 2010 05:39 av Monika Andersson   [ uppdaterad 7 aug. 2011 12:22 ]

Ibland kan det ta tid att förstå och hitta en speciell känsla när man rider

En elev kom till mig för ett tag sedan och sade " Nu förstår jag det där du försökte förklara för mig om känsla och kontakt för två år sedan"Det är helt normalt. Eleven är inte obegåvad och läraren är inte urusel på att förklara bara för att det tar 2 år att förstå.Man måste vara mogen och ha hittat alla bitar som måste finnas för att nå full förståelse.

Det är bara att gratulera ! För när man har upplevt detta så vet man att det kan finnas mycket mer i det man tror sig kunna.Man kan med mycket större förtroende söka vidare om läraren påstår att det finns mer att hitta.

Jag hade en elev en gång som hade en "skänkeldöd" häst. Hon fick rida med sporrar och spö.Varje lektion tjatade jag om att hon måste få hästen att reagera bättre. Varje lektion så verkade det som om hon inte brydde sig.Detta höll på ett par år. Tillslut så blev mina klagomål lamare och lamare då det för mig var uppenbart att hon var nöjd med situationen som den var.

Tills en dag då denna bestämda dam stormar fram till mig och lite argt klagar "Varför har du inte sagt till mig?  Min häst är ju skänkeldöd ju!".Jag trodde jag skulle ramla baklänges så häpen blev jag. Jag hade ju sagt det varje vecka i två års tid!Men det var den tiden som eleven behövde för att mogna i sin ridkunskap så att hon tillslut kunde förstå vad jag menade.

Jag hade en annan elev en gång som det också tog två år innan poletten trillade ner.HM... jag undrar nu när jag skriver detta om två år är någon slags magisk gräns , det har jag aldrig tänkt på förut.

Hon red lektion varje vecka och varje vecka klagade jag på att hon slog sin häst för mycket.Tillslut var jag helt frustrerad och undrade varför hon ville rida för mig?.Efter 2 år så säger hon helt plötsligt "Du, jag tror att jag har slagit min häst lite för mycket hela tiden ". Äntligen hade jag nått fram till denna elev.

Jag lovar att jag är ganska bra på att förklara !
Comments