Artiklar‎ > ‎Artikelsida‎ > ‎

Hej, vill du hälsa på mig?

skickad 15 sep. 2010 05:36 av Monika Andersson   [ uppdaterad 7 aug. 2011 13:12 ]

Du kan tjäna jättemycket på att inte tränga dig på en häst!

Ge den en chans att först se vem du är och vad du sänder för energi.Efter en stund kan du ställa en förfrågan om hästen vill hälsa.Kanske så överraskar den dig och du mottar en förfrågan från hästen om att den vill hälsa. 

Jag träffade nyligen en häst som jag aldrig hade sett förut.Den är enligt ägaren känslig,lätt stressad och  mycket misstänksam mot folk och vill inte ha kontakt med främmande.Jag stod nära (2 m) medans ägaren och jag pratade, utan att fösöka få kontakt med hästen och utan att röra den.

Efter ca 10 minuter så söker den min uppmärksamhet, den vill snusa, pilla med mulen och komma nära. Han skickar alltså en artig förfrågan om kontakt. Hästen valde själv att  söka kontakt och eftersom det var hans eget val så var han helt trygg.

Jag haltade rätt ordentligt vid denna tidpunkt och kunde inte gå lika fort som de andra.När ägaren leder ut hästen  ur stallet så rättar hästen sin steglängd efter mig .Hästen gick med små steg vid min sida.Det hade skett en sk. join up och hästen följde mig. Allt utan att vi gjort det minsta arbete. Samt utan att jag på minsta sätt försökt dominera hästen.

Ägaren blev inte det minsta förnärmad (många blir faktiskt det) utan mest förundrad.Hon skrattade gott och sade att hennes häst var kär.! Ärligt talat så blir jag lite kär jag med vid sådana tillfällen eftersom hästen visar/ger mig ett så stort förtroende.

Detta skedde med denna känsliga och vakna individ mycket tack vare att jag inte trängde mig på. Då fick hästen studera mig i lugn och ro och se vilken energi jag sänder ut.Uppenbarligen kände han att han kunde lita på mig och att han gärna tryggt följde mig. .

Tack för ett underbart möte med en underbar häst !
Comments