Artiklar‎ > ‎Artikelsida‎ > ‎

Historier att känna igen sig i

skickad 15 sep. 2010 05:24 av Monika Andersson   [ uppdaterad 2 okt. 2010 04:38 ]

Här kommer lite fler historier man kan känna igen sig i.

En vän till mig skulle gå med sin häst på vägen en liten bit. Med sig hade hon sin dotter.Det kommer en buss och min vän blir helt stirrig av möjligheten till presumtiva olyckor.

Hästen blir skärrad och håller på att hoppa i diket. Inte så mycket pga bussen i sig  utan pga mattes beteende och stressnivå.Dottern stirrar förvånat på sin mamma och säger "Vad är det med dig? Det är ju nästan så att ögonen rullar i skallen på dig! Ge mig hästen, jag tar honom!" .

Det visade sig att pga en extrem arbetssituation så var min vän ej i balans. Naturligtvis kom detta fram när hon skulle hantera sin häst.    

                                                                                                               

En av hästarna i stallet hade problem med ögonen.När ägaren skulle ge medicinen så gick det inte alls bra. Hästen var orolig , ägaren var spänd och oerfaren att ge ögondroppar.när jag skulle ge den medicinen så gick det lite bättre men inte helt bra. Jag var lite mer van och lugn,  men jag tycker att det är lite läskigt med pipen mot ögat ifall de rycker till.

Så kommer då veterinären och gäspar stort  (detta var ju hans enklaste fall den dagen). Hästen är helt lugn och trygg. Äntligen är hon i händerna på en person som är lugn ,trygg och som vet vad han gör.

Allt detta läser hästen av vårt beteende och den energi vi sänder ut när vi hanterar den.Lite senare hade även ägaren blivit så van och lugn att hon inte hade några som helst problem att ge ögonmedicinen.

Jag älskar att se detta ! Då vet man ju vad man får försöka förbättra i sitt sätt att vara!

Comments