Artiklar‎ > ‎Artikelsida‎ > ‎

Kravlöst umgänge

skickad 15 sep. 2010 05:11 av Monika Andersson   [ uppdaterad 4 okt. 2010 23:04 ]

Jag njuter alltid när jag ser häst och människa ha en ömsesidig vilja att vara med varandra.

Det är härligt att höra och se en människa som myser med sin häst i boxen (då menar jag inte ryktar utan enbart umgås). Det är härligt då en lös häst av förtroende och trygghet bara vill stå nära en människa. Det är härligt när en häst i nöd (tex svårt skadad) söker upp dig för att få hjälp.För den hästen representerar du trygghet.

Jag har sett stora otrygga hästar sänka sitt huvud och bara njuta när en liten 3 åring klappar dem. Varför? Jo hästen känner inget hot och inga krav från dem och vågar därför ta ner sitt huvud.

Glöm alla krav och ambitioner ibland och bara njut av glädjen att få vara med en häst! Det lär dig jättemycket! Missa inte att helt kravlöst umgås med en häst bara för att se den slappna av. Vad tycker den om? Vad är saker DU tycker att den borde  tycka om ?

Måste hästen tycka om och respektera dig för att du äger den ? eller är det något man måste göra sig förtjänt av? Bryr du dig ens om ifall den tycker om dig? Kanske är hästen ett rent arbetsredskap för dig.

Det finns många olika sätt att ha häst på. Du måste bestämma vad som är viktigt för dig! Förhoppningsvis kommer du hela tiden att utvecklas och det du tror på idag kanske kommer att kännas helt fel om några år då du lärt dig mer. Man kan bara göra sitt bästa utifrån den kunskap man besitter just nu.

Jag vet min väg! Vet du din ?

Comments