Kurser‎ > ‎

Träningsläger

På sommaren brukar jag anordna träningsläger/ridläger hemma på Strömdalen. Lägren brukar vara i 5 dagar med 2 ridpass om dagen samt teori. Här har deltagarna stor möjlighet att påverka innehållet i undervisningen Finns det speciella önskemål om teori eller vill ni träna på något speciellt så försöker jag tillmötesgå era önskemål så långt det är möjligt.

Lägren har hittills varit dagridläger dvs du sover hemma, men hästarna står förstås uppstallade på Strömdalen. Du och några av dina kompisar kanske vill ha ett läger?

Sommarens sista läger var ett kompis-/ familjegäng med blandat juniorer och seniorer. Bland hästarna fanns allt från en ponny som ville finslipa inför tävling till en halvblodshäst som skulle ridas in.

Vi kämpade på enligt principen ”blod, svett och tårar” …. Nej jag lovar – vi har roligt också! Men visst är det jobbigt att rida så intensivt!

Några av mina juniorer ville prova att rida enbart med halsring. De och hästarna provade sig fram stegvis tills de tillslut både red serpentiner genom koner, travade, galopperade och t.o.m. hoppade i enbart halsring. OBS! Övningen skall endast utföras med övervakning av en erfaren yrkesutövare. Det är mycket viktigt att kunna läsa hästarna och lägga nivån på träningen rätt.

Det finns även möjlighet för enskilda ekipage att stanna kortare/längre perioder för privatundervisning.Underordnade sidor (1): Halsring
Comments