Monikas hästar

Ingo


född 1984 val.

e. Ivigtut u. Karla u.e Karlsdal

Min stjärna och följeslagare sedan han var tre år gammal.

Jag har utbildat honom från inridningen till Grand Prix rörelser. Vi har även gjort en del trickträning och Ingo kan såväl spansk skritt som levad. Vi kom t.o.m så långt att vi tränade på att galoppera och piaffera baklänges! Oj oj så svårt!

Han är sedan många år pensionär och har som huvudsyssla att hålla ordning på sina damer i hagen samt att uppfostra fölungar. För att inte tala om att han säkert håller ordning på/fostrar mig med.

Darling


född 1995 sto

e. Labrador u. Hanni (5) u.e Falstaff

Jag har även haft Darling sedan hon var 3 år gammal. Hon är inriden men på grund av en skada i en hov har hon ej  vidareutbildats och tränats utan istället fått lämna ett par föl. Hon är en fantastiskt snäll häst och en toppenmamma men vaken och med mycket motor.

Jag hoppas att så småningom kunna arbeta henne från marken.

Batman


född 2002 val.

e. Don Schufro u. Darling (5) u.e Labrador

Batman är Darlings första föl. Han är en mycket stor och kraftfull herre som mäter cirka 178 cm i mankhöjd. Då tiden inte riktigt har räckt till red jag in honom först som 8 åring och han är nu under vidareutbildning.

Batman har ett mycket härligt psyke och är en helt underbar häst. Jag brukar säga att han som liten föddes med ”änglavingar” och de sitter kvar ännu.Jak

född 2006 val.

e. Don Romantic u. Darling (5) u.e Labrador


Jak är Darlings andra föl. Liksom sin halvbror en mycket stor och stolt herre på cirka 178 cm i mankhöjd. Jak är en mycket snygg häst. Han blev Klass I och gick vidare till fölchampionat och Riksföl som liten.

Jak är mycket speciell och jag  kommer att vänta med inridningen till nästa år eftersom han är så stor. Han har även ett par frakturer sedan tidigare vilket innebär att jag vill ta god tid på mig med hans utbildning.

Jag brukar säga att han som liten föddes  med ”horn” men de har polerats av och han är nu en underbar liten ( jag menar stor) filur.

Ingo

Darling


Batman


Jak

Comments